مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
شنبه، 8 بهمن 1401 ساعت 14:402023-01-28اجتماعي

در محوطه 14 «چم شیر» چه آثار تاریخی پیدا شد؟


باستان شناسان در کاوش نجات بخشی محوطه شماره 14 در محدوده سد چم شیر به سازه ای با معماری سنگی مرتبط با اقوام کوچ رو، یک گوشواره مفرغی شکسته، یک سپیدمُهره، - شیشه، نخ، قطعات فلزی، زغال و سفال، دست یافتند.

به گزارش ایسنا، رضا حیدری ـ سرپرست هیأت باستان شناسی محوطه 14 سد چم شیر ـ، درباره نتیجه کاوش نجات بخشی که تا پیش از آب گیری این سد انجام شده است، گفت: محوطه شماره 14 در فاصله 4 کیلومتری سد چم شیر، در بررسی های باستان شناختی در سال 1395 مورد شناسایی قرار گرفت و در نهایت، به عنوان یکی از 30 محوطه شاخص منطقه چم شیر در استان کهگیلویه و بویراحمد انتخاب شد.

او ادامه داد: با توجه به احداث سد در منطقه و آبگیری آن، با هدف خواناسازی فضای معماری و مطالعه یافته های فرهنگی این محوطه، با مجوز پژوهشکده باستان شناسی برنامه کاوش نجات بخشی محوطه 14 آغاز و بعد از بررسی سطحی محوطه، 4 ترانشه باستان شناسی به ابعاد 7*15، 9*15 و 9*10 و 7*11 ایجاد شد تا تمام فضای معماری محوطه را پوشش دهد.

این باستان شناس با بیان این که محوطه شماره 14 دارای سازه های معماری سنگی با پلان راست گوشه است و با توجه به نوع معماری و کیفیت ساخت، مربوط به استقراری فصلی و مرتبط با اقوام کوچ رو بوده است، افزود: مصالح به کاررفته در ساخت فضاها، شامل لاشه سنگ و قلوه سنگ همراه با ملاتِ گِل است


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

در محوطه 14 «چم شیر» چه آثار تاریخی پیدا شد؟

در محوطه 14 «چم شیر» چه آثار تاریخی پیدا شد؟