مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
دوشنبه، 18 اسفند 1399 ساعت 04:552021-03-08اجتماعي

قلعه ها و دژهای کهن، آثار بجا مانده از فرهنگ و تمدن تاریخی خراسان شمالی


شهرها و آبادی های شمال خراسان در تمام دوره های تاریخی، پیوسته موردتهاجم اقوام بیابانگرد و چادرنشین آسیای مرکزی و شمالی بوده اند.

از همین رو ساخت قلعه ها، - دژها و باروبندی شهرها اهمیت داشت که اکنون تعدادی از آن ها در خراسان شمالی همچنان پابرجا و گویای فرهنگ و تمدن تاریخی این خطه است.

قلعه یا دژ شامل مجموعه ای از بناها با برج ها و باروهای مستحکمی است که در گذشته، در دورترین و مرتفع ترین نقطه در اطراف شهر ساخته می شد تا به هنگام جنگ و هجوم دشمن، مردم شهر بتوانند تا پایان جنگ درون قلعه بمانند.

معمولاً یکی از مهم ترین دلایلی که قلعه ها را در مرتفع ترین نقاط می ساختند این بود که علاوه بر تسلط کامل مدافعان بر مهاجمان، شیب های تند تپه ها یا کوه ها، امکان دسترسی دشمن به قلعه را دشوار می کرد.

به گزارش ایسنا، معماران قلعه توجه داشتند که انبارهایی برای نگهداری آذوقه و دام در نظر بگیرند تا در مواقع ضروری و طولانی شدن مدت محاصره، مردم و ارتش بتوانند آذوقه کافی برای ادامه مقاومت و تأمین امور معیشتی داشته باشند.

در ادامه این گزارش با تعدادی از قلعه های تاریخی واقع در خراسان شمالی آشنا می شویم.

قلعه جلال الدین گرمه قلعه جلال الدین یکی از بناهای تاریخی خراسان شمالی است که در فاصله 130 کیلومتری جنوب غربی بجنورد و بین راه گرمه و جاجرم بر روی


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

قلعه ها و دژهای کهن، آثار بجا مانده از فرهنگ و تمدن تاریخی خراسان شمالی

قلعه ها و دژهای کهن، آثار بجا مانده از فرهنگ و تمدن تاریخی خراسان شمالی