مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
دوشنبه، 3 آذر 1399 ساعت 06:502020-11-23اجتماعي

تداوم معماری کهن ایران در حرم رضوی


بنای اولیه مدفن امام رضا(ع) که کهن ترین بنای دوران اسلامی موجود در خراسان محسوب می شود، به 10 سال پیش از شهادت ایشان بازمی گردد زیرا در سال 203 هجری قمری پیکر مطهر آن حضرت را در بنایی به نام «هارونیه» به خاک سپردند.

- ایسنا/خراسان رضوی یک پژوهشگر و باستان شناس گفت: بنای اولیه مدفن امام رضا(ع) که کهن ترین بنای دوران اسلامی موجود در خراسان محسوب می شود، به 10 سال پیش از شهادت ایشان بازمی گردد زیرا در سال 203 هجری قمری پیکر مطهر آن حضرت را در بنایی به نام هارونیه به خاک سپردند.

بنایی که در سال 193 هجری قمری به دستور مامون عباسی برای دفن پدرش هارون الرشید در مجاورت کاخ حُمیدبن قحطبه در سناباد ساخته شده بود.

رجبعلی لباف خانیکی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به قرارگیری ضریح فراز آرامگاه امام و اظهار نظر برخی مانند شادروانان مغانی، پیرنیا، مولوی و صنیع الدوله می توان حدس زد که مدفن یا مکان اولیه خاکسپاری امام یا همان هارونیه فضایی مربع شکل و از نوع همان چهار طاقی هایی بود که بنا به اعتقاد آندره گدار با ایوان از معماری کهن خراسان الهام گرفته و حدود 2000 سال پیش در دوران اشکانیان در نیسا واقع در جنوب ترکمنستان، کاخ آشور در بین النهرین و کوه خواجه در سیستان که جزو قلمرو امپراطوری اشکانیان محسوب می شد، کاربرد یافته و در دوران ساسانیا


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

تداوم معماری کهن ایران در حرم رضوی

تداوم معماری کهن ایران در حرم رضوی