مطالب مرتبط:
سفر به ایران قدیم؛ یادداشت های علم، سه شنبه 22 دی 1349: اشرف به شاه گفته بود اطراف شما را یک عده متملق و چاپلوس گرفته اند؛ شاه خیلی برآشفته بود
قیمت خودرو های ایران خودرو امروز پنجشنبه 14 فروردین 1404 + جدول
تیم ملی فوتسال زنان ایران راهی تایلند شد +عکس
روزنامه اماراتی: رفتار ترامپ دستیابی به توافق با ایران را تضعیف کرده/ اگر ترامپ واقعاً به دنبال مذاکره با ایران است، رفتارش با کانادا کاملاً ضدسازنده است/ نخبگان ایران با خود خواهند اندیشید توافق با کشوری که حتی به توافقات خودش پایبند نیست، چه ارزشی دارد؟
اعتراف نیویورک تایمز در خصوص ایران و ترامپ
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
جمعه، 15 فروردین 1404 ساعت 00:302025-04-03سياسي

حافظ و دوران گذار از یورش مغول به ایران


رهیافت مسئولانه و هوشمندانه و وجه مشترک سعدی و حافظ در برابر کوته بینی ها و از خودبیگانگی ها، بازنگری به انسان و جامعه انسانی، شناخت و تشریح آن، - هماهنگی جبلی و طبیعی در وجود گل و لاله بوستان، در اندیشه حافظ شایستگی همدلی و همزیستی شاد و دوستانه انسان ها را برمی انگیزد.

لیکن تکوین چنین آرزویی و آرمانی را در واقعیت روزگار رازی مگو، گرهی کور، سخت دردی و صعب کاری می بیند و باز از پای نمی نشیند، زیرا اهرم های انگیزه قوی و فراوانند و پروای آن نمی دهند که از بار مسئولیت انسانی خود شانه بدزدد.

گویی هر تار موی او به شوقی و ذوقی و کاری بسته شده است، و اجازه نشستن نمی دهد.

پندارهای ریاضت کشی و تارک دنیایی منفعل و بی اثر که در قرن هشتم در لوای زهد و وعظ فرقه های صوفی گری و درویشی شایع بود و می خواست آدمیان را در قالب های خاصی شکل دهد، برای حافظ پذیرفتنی نبود.

او غرایز آدمی را نیاز وجودی و وجوه ساختاری خلقت انسان می دانست که ضامن بقا و نیاز همزیستی و همبستگی انسان در آفرینش اویند.

بیا بیا که تو حور بهشت را رضوان درین جهان ز برای دل رهی آورد وصف زیبایی های حور بهشتی توصیف زیبایی تو و گیرایی وجود تو برای دیگری برای پیوندهای استوار انسانی است.


برچسب ها: انسان - حافظ - هوشمندانه - انسان ها - شایستگی - بازنگری - هماهنگی
آخرین اخبار سرویس:

حافظ و دوران گذار از یورش مغول به ایران

حافظ و دوران گذار از یورش مغول به ایران