مطالب مرتبط:
امپراتوری روم چطور ضریب هوشی مردم را کاهش داد؟
چگونه در امپراتوری روم ضریب هوشی کاهش یافت؟
عبدالملکی: افزایش دستمزد باعث تورم نمی شود/معیشت بیش از 70 درصد مردم را بیش از 50 درصد رشد دادیم و رفاه کل مردم 6.5 درصد کاهش پیدا کرد که در مجموع مثبت بود
تأثیر تاکسی های اینترنتی بر کاهش ترافیک شهری و آلودگی هوا
متولیان کاهش آلودگی هوا با یکدیگر هماهنگ نیستند!
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
چهارشنبه، 19 دی 1403 ساعت 09:552025-01-08اجتماعي

امپراتوری روم هوا را چنان آلوده کرده بود که موجب کاهش ضریب هوشی مردم شد


آلودگی ناشی از استخراج و مصرف سرب در دوران روم باستان که احتمالاً اولین مورد از آلودگی صنعتی گسترده در جهان بود، تاثیری چشمگیر بر ضریب هوشی مردم داشت.

- گروهی از محققان بین المللی در پژوهشی جدید با استفاده از شواهد مدرن آلودگی سرب و اثرات آن بر سلامتی، محاسبه کرده است که در دوران طلایی روم، قرار گرفتن در معرض سرب می توانست به کاهش میانگین ضریب هوشی (IQ) در حد تقریباً 2٫5 تا 3 امتیاز در هر فرد منجر شود.

این کاهش ضریب هوشی برای بیشتر مناطق امپراتوری روم، از جمله استان های آن یعنی گال، شمال غربی آفریقا، ایبریا و بریتانیا صدق می کند.

ناتان چِلمن، هیدرولوژیست برف و یخ از موسسه تحقیقاتی Desert در ایالات متحده، می گوید: کاهش ضریب هوشی بین 2 تا 3 امتیاز چندان زیاد به نظر نمی رسد؛ اما زمانی که آن را بر کل جمعیت اروپا اعمال کنیم، به مشکلی بزرگ تبدیل می شود.

وضعیت زمانی بدتر می شود که بدانیم یافته ی محققان فقط شامل تخمین آلودگی سرب در هوا است؛ درحالی که لوله های سربی و ظروف سربی نیز ذرات سمی را به طور مستقیم به دهان اشراف روم و جمعیت شهری می رساندند.

تیم بین المللی از محققان پژوهشگر شامل اقلیم شناسان و همه گیرشناسان از دانمارک، انگلستان، ایالات متحده، کانادا، اتریش و سوییس می نویسند: کل اروپایی ها، دام ها و مزارع کشاورزی آن ها، برای قرن ها


برچسب ها: آلودگی - امپراتوری - کاهش - امتیاز - آلودگی صنعتی - استان - دوران
آخرین اخبار سرویس:

امپراتوری روم هوا را چنان آلوده کرده بود که موجب کاهش ضریب هوشی مردم شد

امپراتوری روم هوا را چنان آلوده کرده بود که موجب کاهش ضریب هوشی مردم شد